کاریزما به معنای جذابیت غیر عادی و داشتن صفات ویژه و برتر و منحصر به فردی است که مورد پسند و ستایش بسیاری از انسان هاست. جاذبه ای فردی که اثری اجتماعی دارد. قدرت جادویی خاص که همگان را تحت تأثیر قرار می دهد.
کاریزماتیک بودن به معنای یک فرد موفق یا پولدار نیست و یا به معنای نحوه ارائه مطلب و یا نوع پوشش و ظاهر هم نیست بلکه کاریزماتیک بودن یعنی انجام یکسری کارهای خاص که دیگران قادر به انجام آن نیستند.
کاریزماتیک بودن به فردی نسبت داده می شود که بشخصه یا به عقیده دیگران، دارای قدرت رهبری فوقالعاده است. این اصطلاح اغلب در علوم سیاسی و جامعهشناسی به کار برده میشود تا زیرمجموعهای از رهبرانی را که با استفاده از نیروی توانایی شخصی خود میتوانند تأثیراتی عمیق و استثنایی در پیروان خود داشته باشند، توصیف کنند. وبر (بنیانگذار نظریه رهبری کاریزماتیک) کاریزما را چنین توصیف میکند: ویژگی خاصی از یک شخصیت پدیده.
ا تا به حال در مورد شخصیت کاریزماتیک و یا کاریزما چیزی شنیدهاید؟
آیا تابهحال به شخصی برخوردهاید که از صحبت کردنش لذت میبرید و دوست دارید بیشتر و بیشتر صحبت کند؟
آیا تابهحال دقت کردهاید که چگونه این اشخاص همیشه فقط با کلام تأثیرگذار و گیرای خود به هدفشان میرسند؟
میتوانید چند نفر از این اشخاص را نام ببرید؟
به نظر شما این اشخاص چه ویژگیهای مشترکی دارند؟
چرا شخصیتهای کاریزماتیک دوستداشتنیتر به نظر میرسند؟
چرا رهبران بزرگ دنیا دارای شخصیت کاریزماتیک هستند و این ویژگی چه کمکی به آنها کردهاست؟
جملاتی وجود دارند که ممکن است آنها را زیاد شنیده باشید، مثل:
“بذار در این مورد فکر کنم”
“با شما تماس میگیرم”
“یه دور بزنم برمیگردم”
و …
همه این ها فقط و فقط یک معنی میدهد «نه»
شخص به دلیل اینکه نه گفتن برایش بسیار سخت است از گفتن کلمه “نه” طفره میرود و جملاتی مثل جملات بالا را بهکار میبرد.
اما با همه این تفاسیر و شنیدن این حرفها چرا بعضی از فروشندگان بهمراتب بیشتر و راحتتر از همکاران خود میفروشند و درآمدی چند برابر دیگران دارند؟
دلیل این موضوع فقط و فقط یک چیز است “متقاعدسازی” و یا “Closing”.
شخصیت کاریزماتیک
برای متقاعدسازی میبایست کارهایی را انجام داد. اولین آنها ایجاد “شخصیتی متقاعدکننده” و یا به عبارتی “شخصیت کاریزماتیک” است. اما این ویژگیها چیست؟
فروشندگان از اعتمادبهنفس بالایی برخوردارند. عزتنفس آنها در سطحی بالاست. این اعتمادبهنفس ناشی از دوست داشتن و احترام به خود است. هرچه نسبت به خود احساس بهتری داشته باشیم، مطمئنتر میتوانیم مشتری یابی کنیم، کالا و یا خدماتمان را عرضه کنیم و فروشمان را نهایی کنیم.
به خاطر داشته باشیم هر چه خودمان را بیشتر دوست بداریم، دیگران را نیز بیشتر دوست خواهیم داشت.
همیشه حرفهای کسی را که دوستش داریم در مقایسه باکسی که دربارهاش مطمئن نیستیم، بیشتر میپذیریم. ما بیشتر از کسانی خرید میکنیم که فکر میکنیم ما را دوست دارند.
خودتان را دوست بدارید و به خود توجه داشته باشید تا دیگران را دوست بدارید و با آنها موفقتر گردید.
در این زمینه همین یک جمله کافی ست که بگویم:
«مسئولیت 100 درصد زندگی خود را به عهده بگیرید.»
تمام آنچه برای ما در زندگی اتفاق میافتد همه و همه نتیجه اعمال و افکار خودمان است.
موقعیتی که امروز دارید نتیجه فعالیتها و یا بیتحرکیهای گذشته شماست. درآمد امروز شما وابسته به این است که در گذشته چقدر موفق و یا چه اندازه ناموفق بودهاید. بعضیاوقات کارهایی را انجام نمیدهید؛ مانند کامل کردن آموزشهای خود و یا یادگیری مهارتهای شغلی بیشتر، که تأثیر بیشتری بر آینده شما دارند تا کارهایی که بهصورت معمول انجام میدهید.
شخصیتهای کاریزماتیک یا برنده همیشه به دنبال راهحل هستند و یا بهاصطلاح راهحلگرا هستند. آنها همیشه به دنبال راههایی میگردند که مسائل خود را حل کنند و روبهجلو حرکت کنند. این اشخاص “مشکلات” را بهصورت یک “مسئله” میبینند و تمام تلاش خود را میکنند تا آنها را حل کنند.
اما برعکس برندگان، شخصیتهای بازنده، گرفتار نوعی بیماری هستند. آنها همیشه عذر و بهانه میآورند و توجیه میکنند. این طرز برخورد موفقیت را نابود میکند. وقتی کسی با عذر و بهانه عفونی میشود، بهجای اینکه پیشرفت کند، برای مشکلاتش بهانه سازی میکند.
«این کار نمیشه»، «فلان کار رو بکنیم اطرافیان چی فکر میکنن»، «من سنم برای این کار مناسب نیست»، «این راهحلها فقط مال خارجیاس، توی ایران جواب نمیده» و هزاران بهانه و دلیل دیگر …
بهجای اینکه آنقدر زمان بگذاریم و به این موضوع فکر کنیم که چه گونه نمیشود!! کاری کنیم که بشود!!
من هرلحظه از زندگی این جمله را با خودم مرور میکنم:
«اگر بخواهم کاری را انجام دهم، راهش را پیدا میکنم و اگر نخواهم بهانهاش را»